TY - JOUR ID - 87991 TI - بررسی و ارزیابی خواص دی‌الکتریک بیودیزل کرچک با استفاده از امواج مایکروویو JO - سوخت و احتراق JA - JFNC LA - fa SN - 2008-3629 AU - زارعین, محمد AU - خوش تقاضا, محمدهادی AU - عامری مهابادی, حسین AD - گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران AD - /گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس. AD - مهندسی برق، مرکز تحقیقات مخابرات ایران، تهران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 12 IS - 1 SP - 1 EP - 12 KW - بیودیزل کرچک KW - فرآیند تولید KW - خواص دی‌الکتریک KW - فرکانس KW - کاتالیزور DO - 10.22034/jfnc.2019.87991 N2 - گرایش به تحقیق پیرامون تولید و کاربرد انرژی­های تجدیدپذیر، ازجمله بیودیزل، به­منظور کاهش گاز­های گلخانه­ای و آلایندگی­های ناشی از سوخت­های فسیلی، یکی از مهم­ترین مواردی است که در سیاست­های جهانی به آن پرداخته شده است. خواص دی­الکتریک (έ، ثابت دی الکتریک و ″ε، فاکتور اتلاف دی الکتریک) مواد نقش عمده­ای در طراحی سامانه مایکروویو و فرایند تولید و فرآوری بیودیزل دارند.هدف از این پژوهش بررسی و ارزیابی خواص دی­الکتریک بیودیزل کرچک در مقیاس آزمایشگاهی با استفاده از فناوری پیشرفته مایکروویو و بررسی ارتباط بین پارامترهای مختلف موثر آن است. در این تحقیق، اثرات زمان واکنش (1، 3 و 9 دقیقه)، غلظت کاتالیزور (1، 1/5 و 2 درصد وزن روغن) و تغییرات دما (30، 45 و 60 درجه سلسیوس) مورد مطالعه قرار گرفت. از سامانه بازتابش پروب در فرکانس MHz 2450 برای اندازه­گیری خواص دی­الکتریک استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان واکنش و کاهش دما، مقادیر ثابت دی­الکتریک افزایش و با کاهش غلظت کاتالیزور، دما و زمان واکنش، فاکتور اتلاف دی­الکتریک کاهش می­ یابد. UR - https://www.jfnc.ir/article_87991.html L1 - https://www.jfnc.ir/article_87991_8cc3d72e10174f71266762a89dbd25db.pdf ER -