TY - JOUR ID - 105925 TI - بررسی اثرات زیست محیطی تولید بیواتانول از ضایعات سیب زمینی JO - سوخت و احتراق JA - JFNC LA - fa SN - 2008-3629 AU - متولی, علی AU - تیموری, میلاد AU - قبادیان, برات AU - نجفی, غلامحسن AD - گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری AD - گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری- ساری ایران AD - استاد مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران AD - دانشگاه تربیت مدرس Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 13 IS - 1 SP - 36 EP - 49 KW - اثرات زیست محیطی KW - بیواتانول KW - ضایعات سیب زمینی KW - ارزیابی چرخه حیات DO - 10.22034/jfnc.2020.105925 N2 - نگرانی از افزایش آلودگی محیط زیست و افزایش گازهای گلخانه‌ای، حاصل از استفاده سوخت‌های فسیلی، محققان را به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر سوق داده است. در پژوهش حاضر به بررسی اثرات زیست محیطی تولید سوخت بیواتانول از ضایعات سیب‌زمینی از مرحله کشاورزی تا مرحله تولید بیواتانول (خردکردن و له‌کردن و تولید مالت، هیدرولیز آنزیمی، تخمیر و آبگیری) پرداخته شد. بررسی زیست‌محیطی داده‌های بدست آمده با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات در قالب 15 گروه تاثیر و 4 شاخص نهایی انجام شد و تابع کارکردی آن تولید یک کیلوگرم بیواتانول در نظر گرفته شد. نتایج بدست آمده از گروه‌های تاثیر در دو مرحله کشاورزی و تولید بیواتانول نشان داد که مرحله کشاورزی در تمامی گروه‌های تاثیر به جز گروه تاثیر سرطان‌زایی، مقادیر بالاتری نسبت به مراحل تولید بیواتانول در کارگاه (تولید مالت، هیدرولیز، تخمیر و آبگیری) دارد. همچنین، نتایج نشان داد بالاترین سهم در ایجاد گروه‌های تاثیر مختلف مربوط به مصرف انرژی الکتریسیته، فولاد، ماشین‌های کشاورزی، نیتروژن، فسفات و انتشار آلاینده‌های مستقیم از سطح مزرعه و کارگاه است. مقایسه بین شاخص‌های نهایی مختلف نشان می‌دهد که شاخص سلامتی انسان‌ها به ازای تولید یک کیلوگرم سوخت بیواتانول 9/90 برابر نسبت به کیفیت اکوسیستم، 1/28 برابر نسبت به تغییرات اقلیم و 1/48 برابر نسبت به منابع دارای اثرات مخرب زیست‌محیطی است. UR - https://www.jfnc.ir/article_105925.html L1 - https://www.jfnc.ir/article_105925_6de89078875b175355482b0943605f16.pdf ER -